جمس (GMC) کانیون مدل 2017، یک انتخاب عالی و کامل
مدل جمس کانیون در سال 2014 همراه با شورولت کلرادو (Chevrolet Colorado) که به نوعی برادر دو قلوی آن بشمار می آید دچار پوست اندازی شد. نسل دوم این خودرو که در سال 2014 میلادی با تغییرات زیادی روبرو شده بود و شورلت کلرادو جدید، توانستند به بازار بی رمق و مرده خودروهای وانت متوسط (Mid Size Pickup Truck) جانی تازه بدهند. این خودروها برای سال ها بود که بدون هیچ تغییر و بهینه سازی قابل توجه، تولید و به بازار این کلاس از خودروها ارائه می شدند و این بازار را به صحنه ای مرده و بدون تغییر تبدیل کرده بودند. همراه با ارائه این دو خودرو توسط شرکت جنرال موتورز (General Motors) آمریکا، شرکت های ژاپنیتویوتا با ارائه مدل تویوتا تاکوما (Tacoma) و هوندا با مدل ریج لاین (Ridgelie) نیز با آنها همراه شدند و بازار وانت های کلاس متوسط را رونق دوباره ای دادند. از رونق با ورود نسل جدید نیسان فرونتیر (Frontier) و نسل جدید فورد رنجر (Ranger) داغ شد و بازار را از رکود چند ساله خارج کردند.
جمس کانیون جدید در دو سایز اتاق (تک کابین و دو کابین) و دو سایز محفظه بار ارائه می شود. این مدل ها به سیستم چهار چرخ متحرک مجهز شده اند. موتورهای قابل انتخاب برای مدل های مختلف این خودرو شامل چندین پیشرانه مختلف با حجم موتور و قدرت های متفاوت می شود. یک موتور 2.5 لیتری با توانایی تولید 200 اسب بخار نیرو و گشتاور تولیدی 258 نیوتون متر در مدل پایه وجود دارد که البته قدرت و قابلیت چشمگیری ندارد. موتور دیگری که برای این خودرو قابل انتخاب است یک پیشرانه 6 سیلندر خورجینی بوده که توانایی تولید 308 اسب بخار نیرو را دارد. این موتور قابل سفارش بوده و با پرداخت 1200 دلار (معادل 4 میلیون تومان) بر روی خودرو نصب می گردد. در مدل دو کابین جمس کانیون 2017 یک پیشرانه دیزلی نیز قابل سفارش است. موتور 2.8 لیتری و چهار سیلندر دوراماکس (Duramax) نیز با پرداخت 3730 دلار (معادل 14 میلیون تومان) قابل سفارش است. البته این موتور در مدل تک کابین SLE که تنها مدل تک دیفرانسیل این خودرو بشمار می آید، به مبلغ 4965 دلار (معادل 17 میلیون تومان) هزینه بیشتر احتیاج دارد.
این مدل دیزلی با تولید 181 اسب بخار نیرو توانایی تولید گشتاوری معادل 500 نیوتون متر را خواهد داشت. این پیشرانه همچنین توانایی یدک کشی باری به وزن 3500 کیلوگرم را دارد. البه توصیه ما این است که در یدک کشی بارهایی با وزن بیشتر از 3 تن از مدل جمس سیرا 1500 (Sierra 1500) این شرکت استفاده نمایید. با وجودیکه قیمت مدل ها و لوازم در خودرو های جمس و شورولت نزدیک بهم بوده اما این مسئله در مورد کلاس های بالاتر جمس کانیون صدق نمی کند. جمس کانیون با ارائه امکانات بیشتر قیمت بالاتری نسبت به شورولت پیدا می کند. استفاده از کابین دوم مدل دنالی (Denal Crew Cab) همراه با تجهیزات زیاد، جمس کانیون را به خودرویی رویایی برای این کلاس از وانت های متوسط تبدیل کرده است. از جمله این امکانات می توان به اینترنت بی سیم نسل چهارم (4G LTE)، سیستم کنترل خودروی شرکت اپل (Apple CarPlay)، تعداد زیادی پورت های USB، صندلی های مجهز به گرم کن و سرد کن و داشبورد با خط دوخت های زیبا اشاره کرد.
برای سال 2017 میلادی جمس کانیون قابلیت استفاده از یک موتور 3.6 لیتری خورجینی را نیز دارد. این پیشرانه، همان پیشرانه 3.6 لیتری بوده که در خودروهای قبلی جنرال موتورز استفاده شده است. این مدل با استفاده از یک جعبه دنده 8 سرعته اتوماتیک، نیرو را به چهار چرخ منتقل می کند. این مدل با افزایش 3 واحدی قدرت و 6 واحدی گشتاور نیز نسبت به مدل سال قبل این خودرو روبرو شده است. اما میزان مصرف سوخت خودرو در شهر و بزرگراه ثابت مانده است. اما سایت EPA (Environmental Protection Agency) که به بررسی میزان آلایندگی خودروها می پردازد، مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی را به میزان 1 مایل بیشتر با هر گالن سوخت در هر دو مدل تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل اعلام کرده است. انتظار میرفت که مدل جمس کانیون سریع تر باشد. اما آزمایش ما با شورولت کلرادو (Chevrolet Colorado) نشان داد که برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر از حالت سکون این خودرو در حدود 1 ثانیه سریع تر از جمس کانیون 2017 است.
جمس کانیون در دو مدل بدنه جدید ارائه می شود. این دو مدل عبارتند از مدل دنالی (Denali) و مدل All Terrain X. مدل دنالی این خودرو با جلو پنجره کروم، رینگ های 20 اینچی، گرم کن و خنک کن برای صندلی های جلویی و روکش های چرمی با استفاده از جرم با کیفیت و غربیلک فرمان مجهز به سیستم گرم کننده ارائه می گردد. این مدل از یک صفحه نمایش لمسی بزرگ 8 اینچی نیز برای نشان دادن اطلاعات و سیستم ناوبری و سیستم چند رسانه ای خودرو سود می برد. همچنین در این خودرو از تکنولوژی سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک نیز استفاده شده است. همچنین در جمس کانیون 2017 در جاهایی مانند رکاب، پشت سری های صندلی های جلو، غربیلک فرمان، درها، زیرپایی ها و در صندوق عقب از لوگوی شرکت دنالی نیز استفاده شده است. مدل All Terrain X با اینکه توانایی های همتای خود در شرکت شورولت، شورولت سیرا 1500 را نداشته، اما از تایرهای مخصوص خارج از جاده، زیر پایی های مخصوص، پله بر روی رکاب، سیستم کنترل در سراشیبی (Hill Descent Control)، رینگ های اختصاصی 17 اینچی و سیستم فنر بندی مخصوص مسیرهای خارج از جاده استفاده می کند.
اگر شما از کسانی باشید که به وانت هایی که قدرت مانور بالایی داشته و بتواند به راحتی در محیط های شهری جای پارک مناسبی پیدا کنند، علاقه مند هستید، جمس کانیون از گزینه های مناسب برای شما خواهد بود. موتور دیزلی این خودرو با گشتاور تولید نسبتا زیاد اجازه یدک کشی وزن مناسبی را نیز به شما می دهد. با استفاده از بهینه سازی های انجام شده بر روی موتور و بدنه، این خودرو داری میزان قابل قبولی از صدا و لرزش است. مصرف سوخت نیز در این خودرو مناسب بوده و در آزمایش ما عدد 22 مایل با هر گالن سوخت معادل 10.6 لیتر در هر صد کیلومتر بدست آمد. این خودرو با مصرف 28 مایل با هر گالن سوخت معادل 8.5 لیتر در هر صد کیلومتر مصافت 200 مایلی بزرگراه را نیز پشت سر گذاشت.
جمس کانیون بخصوص در مدل تک کابین خودرویی است راحت برای گشت و گذار در شهر. سواری آن تقریبا کم صدا بوده کیفیت رانندگی با آن حتی در مدل های با رینگ های بزرگ تر نیز خوب و راضی کننده است. موتور 6 سیلندر خورجینی نیز نرم کار کرده و دارای قدرت مناسبی است. عملکرد گیربکس 8 سرعته اتوماتیک نیز خوب بوده و دنده ها به نرمی و تقریبا غیر قابل احیا تعویض می گردند. در مدل 2 کابین بزرگ نیز جای مناسبی برای سرنشینان عقب وجود دارد و می توانند از دو پورت USB که در بخش عقبی خودرو وجود دارد برای گجت های خود استفاده نمایند. در مجموع جمس کانیون در طراحی داخلی، محیطی مناسب با نیازهای سرنشیان دارد و داخل و خارج آن با هم تناسب خوبی دارند.
البته چند نکته نیز وجود دارد که به نوعی از نقاط ضعف این خودرو به حساب می آیند. دنالی تقریبا آنچه را که مناسب رنج قیمتی خود است ارائه می دهد. اما با قیمتی معادل 45.000 دلار (معادل 170 میلیون تومان) استفاده از پلاستیک سفت در رودری ها و فضای داخلی غیرمنطقی بنظر می آید. همچنین مکان های درنظر گرفته شده برای جیب های روی درها بسیار کوچک تر اندازه مطلوب است. قطعاتی هم که با استفاده از پلاستیک ولی با طرحی از چوب ساخته شده بسیار مبتدیانه است. تمام مدل های کانیون در مبحث امکانات کمبودهایی دارند. از جمله این کمبودها می توان به سیستم تهویه اتوماتیک تک جهتی، صندلی هایی که کاملا مجهز به سیستم کنترل الکترونیکی نیستند، عدم وجود سیستم ورود بدون کلید (Keyless) و عدم وجود دکمه Start-Stop برای روشن و خاموش کردن خودرو بدون استفاده از کلید اشاره کرد.
قیمت این خودرو نیز اندکی بالاست. با وجود رقبایی مانند فورد F15 رپتور (Ford F-150 Raptor) با قیمت 52.000 دلار (معادل 195 میلیون تومان) که خودرویی مجهز تر و بزرگ تر از جمس کانیون محسوب می گردد، قیمت 50.00 دلاری (معادل 185 میلیون تومان) این خودرو با بالاترین تجهیزات قابل قبول نخواهد بود. البته بزرگترین مشکل جمس کانیون وجود خودروی ژاپنی هوندا ریج لاین (Ridgeline) بوده با همین بازه قیمتی، امکاناتی به مراتب بیشتر را به خریدار ارائه می کند. علاوه بر آن کیفیت رانندگی، خوش دستی و از همه مهمتر طراحی زیباتر بدنه هوندا، بالاتر از این مدل جمس است. اما در مجموع جمس کانیون در صورتیکه رقیبی به نام هوندا نداشته باشد خودروی قابل قبول و مناسبی است.
جنرال موتورز در سال 1908 توسط ویلیان دورانت (William Durant) و چارلز استوارت مت (Charles Stewart Mott) تاسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت 108 ساله در شهر دیترویت (Detroit) ایالت میشیگان (Michigan) ایالات متحده قرار دارد و از بزرگترین شرکت های خودرو سازی در جهان بشمار می آید. شرکت آمریکایی جمس (General Motors Truck Company) نیز بخش مخصوص تولید وانت بارهای شرکت عظیم جنرال موتورز آمریکا است که از سال 1911 میلادی مشغول تولید این کلاس از خودروها بوده و دارای طرفداران بسیار زیادی در سرتاسر جهان است.
منبع: تک بوک
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.