این نسل هفتمِ هیوندای سوناتاست که صرفا یه محصول برتر از هیوندا نیست .این یه ماشین خانوادگی برتر در اندازه‌ی متوسط هم هست. چون هیوندای در سال 2010 نسل پنجم رو دگرگون کرد و نسل ششم که می بینین رو روانه بازار کرد که چشم همه‌ی خودروسازان رو به خودش خیره کرد. اون ماشین واقعاً خوشگل و خوش‌طرح بود. هیوندای اسم نسل ششم رو، «مجسمه‌ی سیال» گذاشت. حالا به رقبای بعدیش نگاه کنین. فورد فیوژِن حالا ماشین خیلی زیباتری شده. حتی کَمِری هم زیباتر از همیشه شده. همین طور هوندا آکورد و کیا آپتیما. ماشین های زیبایی که بخاطر معرفی هیوندای سوناتای 2010 تغییر کردن تا شرکتها متضرر نشن. ولی حالا دیگه نسل هفتم سوناتا روانه بازار شده که به بلوغ بیشتری رسیده. تنها مشکل محصول قبلی یعنی نسل ششم که به رنگ سفید می بینین، طراحی بچگانه بود که سریع از چشم افتاد. پس هیوندای دوباره طراحی کرد و این بار ماشینی شیک و سنگین تولید کرد و سعی کرد اونو مثل برادر بزرگترش چشم‌نواز کنه. هیوندای جِنِسیس سِدان که ظاهری افسانه‌ای داره. وقتی از بغل به ماشین نگاه کنین هنوز نسل قدیمی یعنی ششم رو در نیم رخش می بینین. ولی خطوط روی بدنه بیشتر شدن و سوناتا برجسته و خوش‌رخ تر از همیشه شده. 
موتور پایه یک 2400 سی‌سیِ بنزینی با تزریق مستقیم سوخته و اینم موتور آپشنال 2000 سی.سی توربوشارژ هست که بازده و قدرت بیشتری داره. از نظر نمای خارجی عالیه. رینگ های آلومینیومی اش بروزرسانی شدند و دو بادگیر بزرگ در سپر جلو و در سپر عقب هم چهار اگزوز داره و باید بدونین که این مدل پربازده است. اما فقط نمای خارجی بهبود پیدا نکرده. بلکه داخلشم بروزرسانی و نوین شده .
در همه‌ی تیپ های سوناتا، بلوتوث، دوربین دنده عقب و گرمکن صندلی، استاندارد هست که همگی تجهیزاتی مفید هستن. درست مثل هوندا آکورد. ولی سوناتا کمی ارزونتر از هوندا آکورده. نمای داخلیش خیلی خوب طراحی شده. از اینکه شرکت های کره‌ای این قدر متنوع و خوب ماشیناشونو بروزرسانی می کنن شگفت‌زده شدم. سوناتا که نسل ششمش در سال 2010 معرفی شد، درست 4 سال بعد نسل هفتمش با این ظاهر زیبا طراحی شده. از دکمه‌های جدیدش خوشم میاد. یه مورد درباره‌ی رابط کاربری نمایشگرش هست که همه‌ی کارها رو انجام میده! اما می تونین دکمه‌های کاربردیشو برای تلفن، رادیو، ناوبری و غیره بکار ببرین. فقط با فشار یک دکمه اون دستور خاص اجرا میشه و به کارگیریش آسونه. همچنین پیچ های تنظیم و غیره نرم و باکیفیت هستن. متریال به کار رفته در داشبورد باکیفیت و لطیفه. کیفیت اتاقش در مجموع بالا و درجه یکه. اگر بررسی محصولات هیوندای و کیا رو دیده باشین، حتماً متوجه شدین که یکی از خصوصیات بارز این دو کمپانی، اینه که طراحی داخلی شون از خودروسازانِ هم‌رده‌شون‌ بهتره. یک بروزرسانی دیگه در این سوناتای 2015 اینه که صندلی عقب 2.5 سانتیمتر بزرگتر شده و 2.5سانتیمتر در یک نسل جدید، مقدار زیادی قلمداد میشه. نمای خارجیش هم کمی بلندتر و عریض تر شده. همچنین صندوق عقبش هم بزرگتر شده و باعث شد این ماشین از سِدان متوسط به کلاس سِدان های بزرگ متمایل بشه.  اما هنوز در طبقه‌بندی متوسط قرار داره. پس وقتی یه ماشین خوب می خرین، در ازای پولِ پرداخت شده باید فضا و امکانات زیادی هم داشته باشین. موتور این ماشین 2000 سی.سی توربو هست که قوی‌ترین موتوره. ماشینِ تستی‌مون فول‌آپشنه. با سانروف پانورامیک بزرگ؛ همینطور گرمکن و سردکن صندلی، گرمکن فرمان و صندلی عقب، ناوبری، همه‌ی امکاناتِ رفاهی در کنار تمام تجهیزات امنیتی.
پس این ماشین نه تنها از نظر نمای داخلی و خارجی، بلکه موتوری هم بروزرسانی شده.
حالا می خوام به سال 2010 برگردیم. سالی که نسل ششمِ سوناتا معرفی شد. تکنولوژی تزریق مستقیم سوخت یا همون جْی دی آی(GDI) با موتور 2400 سی.سی چهارسیلندر و همچنین یک موتور توربوشارژ تزریق مستقیم به حجم 2000 سی.سی در تیپ های بالا وجود داشت. اون موقع مزیت خیلی بالایی به حساب می اومد و تکنولوژیِ تزریق مستقیم فقط در بِرَندهای لاکچری مثل آئودی وجود داشت. و موتور 2400 سی سی  ِچهارسیلندرِ توربوشارژ بجای شش سیلندرِ تنفس طبیعی ارائه شد که خیلی جلوتر از رقبای دیگرش بود و هنوزم هست. درحالی که بعضی از سِدان‌های رقیب مثل تویوتا کمِری هنوز با موتور 6سیلندر وی شکل ارائه میشن و به موتورهای بنزینیِ کوچک و توربوشارژ 4 سیلندری تمایلی ندارند.
در این نسل جدیدِ سوناتا، درواقع اسب‌بخار رو کاهش دادن اما گشتاور رو بیشتر کردن. پس قدرت موتور 2400 سی.سی از 191 به 185 اسب کاهش پیدا کرد. اما گشتاورش بیشتر شد. در موتور توربو، اسب بخار به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرد. از 274 اسب بخار به 245 اسب کاهش پیدا کرد. اما گشتاورش 352 نیوتون‌متره که در دور موتورِ پایینِ 1350 بدست میاد. پس مدل لیمیتِد توربوشارژ در شرایط روزمره‌ی شهری گزینه‌ای ایده‌آله. به محض حرکت تمام اون گشتاور رو دراختیار دارین و قطعاً سواری بهتر و نرم تری خواهید داشت. در مورد بدنه و تعلیق باید بگم که استحکام هردو بالاتر رفته. تعلیق رو بهبود دادن. نسل ششم تعلیقی با بازه‌ی حرکتی کوتاه داشت و بعضی دست‌اندازها رو خوب جذب نمی کرد. این نسل هفتم تکنولوژی پیشرفته‌ای داره و حالا بهبود پیدا کرده.
در مدل های توربوی اولیه،  فرمان به یک سمت می کِشید. این مشکل رو برطرف کردن و فرمون این ماشین در حد بِرَندهای ژاپنی و اروپایی در این کلاس شده.
به غیر از تغییرات موتوری، یه دکمه هم اینجا اضافه شده که درایو مُد (Drive Mode) نام داره. می تونین حالت پیش‌فرض رو انتخاب کنین که خیلی عالیه. همچنین حالت ایکو (eco) یا اقتصادی که کم مصرفه و توربوشارژش کمکار میشه. اما حالت اسپرت قضیه رو عوض میکنه. باعث میشه بازده ماشین بیشتر بشه. بسته به نیازتون با یه دکمه کارایی موتور رو تغییر میدین که این ماشین راحت، کم‌مصرف یا پربازده باشه. یکی از مواردی که می خوام بهتون هشدار بدم، اینه که باوجود اینکه یه موتور چهارسیلندرِ 2000 سی.سیه توربو.شارژه، گشتاور بالایی در دورهای پایین داره و مصرف سوختش کمی بالا رفته. من بطور ترکیبی در شهر و بزرگراه تقریباً صدی 12 لیتر مصرف داشتم. این اصلاً خوب نیست. اما سواریِ این ماشین خیلی خوبه. گرچه مصرف زیادش مطمئناً یه نقطه‌ضعف بزرگ تلقی میشه. موتور 2000 سی سی  ـه توربو که اینجا می بینین از قیمت 31هزار دلار شروع میشه و تیپ آلتیمِت (ultimate) 34 هزار دلار بفروش می رسه. با همچین قیمت کمی، ماشینی پر از امکانات خواهید داشت. با موتور تطبیق پذیر برای شرایط مختلفِ روزمره ، کاهش مصرف سوخت، فرمان پذیری بهتر و نمای داخلی بهتر، هیوندای سوناتا همچنان یکی از خوبها در کلاس سِدانهای متوسطه.