بوگاتی لا ووتویی نوا(La Voiture Noir)
نمایشگاه خودروی ژنو امسال سال ویژهای برای بوگاتی بود چرا که این رویداد همزمان شده بود با ۱۱۰ سالگی کمپانی. به همین مناسبت بوگاتی یک خودروی بی نهایت خاص را در این رویداد معرفی کرد که بدون هیچ اغراقی مورد توجه ترین خودروی این رویداد بود.
ژان بوگاتی پسر موسس کمپانی بوگاتی(اتوره بوگاتی) در سال ۱۹۴۰ تصمیم گرفت که یکی از چهار بوگاتی تایپ ۵۷ را که نسخهی ویژهای محسوب میشد و آخرین نسخهی این سری هم بود را برای خود کنار بگذارد. این نسخه که "آتلانتیک" نام داشت آخرین نسخهی تایپ ۵۷ محسوب میشد. اما این خودروی بینهایت ارزشمند هرگز به دست ژان نرسید و سرنوشت این خودروی مفقود شده تا به امروز مشخص نیست.
بوگاتی به مناسبت بزرگداشت آتلانتیک در جشن تولد ۱۱۰ سالگی خود خودروی ویژه ای را به نام لا ووتویی نوا معرفی کرد.(ترجمهی این عبارت خودروی سیاه است، خودروی معرفی شده به رنگ سیاه خاصی رنگامیزی شده است که آن را همرنگ با خودروی آتلانتیک کرده است). از این خودروی خاص تنها یک دستگاه تولید شده است که پیش از رونمایی نیز با قیمت ۱۶.۷ میلیون یورو فروش رفته بود. این قیمت بوگاتی جدید را به گران قیمت ترین خودروی صفر کیلومتر دنیا تبدیل میکند. این خودرو از همان موتور کواد توربوی ۱۶ سیلندر ۸ لیتری شیرون استفاده میکند که در این خودرو قادر است ۱۵۰۰ اسب بخار قدرت تولید کند. بوگاتی معتقد است که این خودرو بر قلهی دانش مهندسی و طراحی بوگاتی قرار دارد و بهترین خودرویی است که تا به امروز تولید کرده است. از لحاظ طراحی این خودرو همان سبک و سیاق بوگاتی های دیگر را دارد با این تفوت که برخی المانهای خاص آن نظیر شکل و محل قرارگیری چراغهای جلوی آن کاملا متفاوت با سایر محصولات بوگاتی نظیر شیرون و یا ویرون است. از نکات جالب دیگر طراحی این خودرو میتوان به ۶ اگزوز عظیم الجثهی آن اشاره کنیم که نوعی رکورد محسوب میشود. از دیگر نکاتی که به جذابیت این خودرو افزوده اند میتوانیم به رنگ آن اشاره کنیم. بدنهی این خودرو با رنگ سیاه بسیارعمیق و براقی نقاشی شده است که نظر همگان را به خود جلب میکند.
بوگاتی در این نمایشگاه بیشتر به خاطر قدرت بازاریابی خود توانست تا بیش از هر خودروسازی توجه همگان را به خودش جلب کند. این موضوع در حالی بود که در عمل بوگاتی بدون هیچ نوآوری جدیدی پا به این نمایشگاه گذاشت و خودروی ۱۷ میلیون یورویی جدید خود را(که در واقع همان شیرون بود) با طراحی جدیدی به چند برابر قیمت شیرون به فروش برساند. بی شک اگر نوآوری را معیار قرار دهیم خودروهایی همچون ریماک و یا کونیخزگ ژسکو باید بیش از هر خودرویی مورد توجه قرار میگرفتند.
ریماک سی ۲
ریماک یک خودروساز الکتریکی کوچک کرواسیایی است که با اولین خودروی خود توانست بسیاری از رکوردهای شتاب در دنیا را جا به جا کند. اولین خودروی الکتریکی این خودروساز قادر بود تا ظرف ۲.۳ ثانیه سرعت خود را به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. این خودرو همان خودرویی بود که ریچارد هموند مجری معروف برنامهی گرند تور با آن دچار یک تصادف بسیار وحشتناک شد که خوشبختانه جان سالم به در برد. دومین خودروی ریماک که سی ۲ نام دارد در واقع تکرار همان فرمول موفق بار اول بوده است. خودروی جدید به لطف بهبودهایی که در آن صورت گرفته است قادر است تا به کمک ۴ موتور الکتریکی خود ۱۸۸۸ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این نیروی عجیب و غریب قادر است تا ریماک را ظرف ۱.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. نهایت سرعت این خودرو هم ۴۱۲ کیلومتر بر ساعت است. البته سرعت نهایی این خودرو در حالت عادی به صورت الکترونیکی بر روی ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است و صرفا با نظارت مسئولین پیرلی(سازندهی لاستیک های این خودرو) سرعت ۴۱۲ کیلومتر بر ساعت قابل دستیابی است. حتما تا این جا حدس زدهاید که پینین فارینا باتیستا ابرخودروی دیگر الکتریکی این نمایشگاه قوای محرکهی مشترکی با ریماک سی ۲ دارد.
ذکر این نکته ضروری است که نباید ریماک را یک خودروساز عادی دانست چرا که مهندسین این خودروساز از بالاترین دانش فنی و جدید ترین نوآوری های دنیا در شکل دادن خودروهای خود استفاده میکنند. در واقع بسیاری از تکنولوژیهای ریماک سی۲ منحصر به همین خودرو است و برای اولین بار است که در خودروهای الکتریکی دنیا به کار گرفته شده است. همه چیز در این خودرو یکپارچه و با کیفیت طراحی شدهاند که باعث شده اند تا ریماک سی۲ به یک ابرخودروی الکتریکی تمام عیار بدل گردد.
آئودی کیو۴ ای-ترون
پس از موفقیتی که آئودی با خودروی ای-ترون بدست آورد تصمیم گرفت تا خودروی کوچکتری در همان کلاس را برای سال ۲۰۲۰ راهی بازار کند. کیو۴ ای-ترون یک شاسی بلند کامپکت است که بر پايه پلتفرم ماژولار خودروهای الکتریکی فولکس واگن شکل گرفته است. این پلتفرم که امایبی(MEB) نام دارد به صورت انحصاری برای خودروهای الکتریکی طراحی شده است که باعث میشود مشکلات تطبیق دادن پلتفرمهای معمول با مسائل خودروهای الکتریکی را نداشته باشد. طبق گفتهی مسئولان فولکس واگن قرار است که از نسل اول این پلتفرم برای تولید حداقل ۱۰ میلیون خودروی الکتریکی استفاده شود.
کیو ۴ به لطف دو موتور الکتریکی خود قادر است تا در قوی ترین نسخهی خود ۳۰۶ اسب بخار قدرت را تولید کند. این ۳۰۶ اسب بخار قدرت قادر است تا این خودروی سنگین وزن برقی را ظرف کتر از ۳.۵ ثاینه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. آئودی این خودرو را با پکیجهای ۴۸، ۶۰ و ۸۰ کیلوواتی باتری راهی بازار خواهد کرد.کیو ۴ در گران قیمت ترین نسخهی خود قادر خواهد بود تا با یک بار شارژ کامل مسافتی حدود ۴۵۰ کیلومتر را طی کند. از نو آوریهای این خودرو میتوانیم به استفاده از مواد بازیافتی در اتاق این خودرو و همچنین رنگ بدنهی آن اشاره کنیم. رنگ بدنهی این آئودی که سولار اسکای(Solar Sky) نام دارد این قابلیت را دارد که نور خورشید را خیلی کمتر از رنگ های معمول جذب کند تا به انرژی کمتری برای خنک کردن کابین آن نیاز باشد. برعکس بسیاری از از خودروسازان، آئودی برای ساخت خودروهای الکتریکی خود رویکردی عجیب غریب را پیش نگرفته است و خودروهای الکتریکی این برند همانند سایر خودروهای آن خودروهایی کاملا کاربردی هستند و همهی افراد میتوانند از این خودروهای برقی به راحتی استفاده کنند.
کونیخزگ ژسکو
اگر از بوگاتی لا ووتویی نوا صرف نظر کنیم که بیشتر با قیمت خود همه افراد حاضر در ژنو را سورپرایز کرد تا نوآوریهایش(البته اگر چنین چیزی در این خودرو وجود داشته باشد) بی شک ژسکو در ردهی خودروهای اسپرت مهم ترین اتفاق نمایشگاه ژنو بوده است. کمپانی سوئدی که بارها موفق به شکستن رکورد سرعت جهان شده است در این نمایشگاه هم با دست پر ظاهر شد.
خودروی جدید این کمپانی که به نام ژسکو، پدر مالک کمپانی، نام گذاری شده است قدرتمند ترین خودروی این کمپانی نوپای سوئدی است. در صورتی که باک این خودرو را با سوخت زیستی ای ۸۵(E85) پر کنید پیشرانهی آن قادر خواهد بود تا ۱۶۰۰ اسب بخار را در اختیار شما قرار دهد. جعبه دندهی این خودرو که توسط مهندسین کونیخزگ منحصرا برای این خودرو طراحی شده است یک جعبه دندهی ۹ سرعته فوق العاده است. حتما پیشتر نام جعبه دندههای دو کلاچه به گوشتان خورده است که به جای یک کلاچ دو کلاچ دارند و به همین سبب از سرعت تعویض دندهی بالایی هم برخوردار هستند. جعبه دندهی جدید ژسکو دارای ۷ کلاچ است. این جعبه دنده این امکان را به راننده میدهد با پرش از روی دندهی های مختلف خودرو را در هر دندهای که میخواهد قرار دهد. طبق ادعای مسئولین کونیخزگ این خودرو قادر است تا در نسخهی مخصوص سرعت خود به سرعتی بیش از ۳۰۰ مایل در ساعت دست یابد. اگر این ادعا درست باشد ژسکو اولین خودرویی خواهد بود که میتواند به سرعتی بیش از ۳۰۰ مایل در ساعت دست پیدا کند. البته ژسکو در تلاش خود برای رسیدن به سرعتی بیش از ۳۰۰ مایل در ساعت تنها نیست چرا که خودروی هنسی ونوم اف ۵ هم پیش از این این ادعا در مورد آن شده بود که قادر است به سرعتی بیش از ۳۰۰ مایل در ساعت برسد. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که کدام یک از این دو خودروساز قادر خواهند بود که به ادعای خود جامهی عمل بپوشانند.
ژسکو بیش از آن که یک خودروی فوق العاده پر زرق و برق و رسانهای باشد خودرویی است که ساخته شده است برای جابهجا کردن رکوردها و مرزهای مهندسی. کونیخزگ اعلام کرده است که ژسکو آخرین خودروی این کمپانی است که تمام فسیلی است.
لامبورگینی آونتادرو اس وی جی رودستر
بی شک جذاب ترین خودروی غرفهی لامبورگینی نسخهی رودستر آونتادور اسویجی بوده است. این رودستر که تنها ۸۰۰ نسخه از آن تولید خواهد شد با توجه به آیرودینامیک بهبود یافتهی آن قادر است داون فورس بیشتری نسبت به نسخهی اس وی رودستر تولید کند. این خودرو حدود ۵۰۰ هزار یورو قیمت دارد.
ذکر این نکته ضروری است که خودروی به نمایش گذاشته شده در ژنو به رنگی طلایی خاصی رنگامیزی شده بود که این رنگ خود به تنهایی ۲۵ هزار یورو به قیمت این خودرو می افزاید. البته تنها خودروی بی سقف جدید لامبورگینی در این نمایشگاه آونتادور نبود و لامبورگینی در این رویداد از خودروی هوراکان اوو(Huracan Evo Spyder) اسپایدر هم رونمایی کرد.
بنتلی کانتیننتال جی تی ۹
بنتلی به مناسبت صد سالگی خود با یک کانتیننتال خاص در این نمایشگاه حاضر شده بود. این خودرو که ۹ نام دارد علاوه بر رنگامیزی خاص در درون اتاق خود از طلا استفاده کرده است که قطعا آن را به یکی از گران قیمت ترین نسخههای کانتیننتال جدید تبدیل میکند.
پژو
جذاب ترین خودروی پژو بی شک خودروی ۲۰۸ جدید است. در واقع پژو همیشه در ساخت هاچ بک های کوچک تخصص خاصی داشته است. ۲۰۸ مثل همیشه زیباست و قطعا یکی از بهترین هاچ بک های کوچک این جهان خواهد بود. ۲۰۸ جدید با موتورهای بنزینی، دیزل و الکتریکی در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت.
ژنو، قلب اروپا
رویداد ژنو برخلاف رویداد بزرگ پیشین همین سال، بسیار پر شور و هیجان برگزار شد. در این رویداد تقریبا تمامی بزرگان با حداکثر توان خود حضور داشتند. شاید بزرگانی چون مرسدس بنز و ب ام و و یا فولکس واگن با محصولات جدید خاصی در این نمایشگاه حضور نداشتند و هر یک به یکی دو محصول به روز شده و یا رودستر قناعت کرده بودند اما باز هم حضور آنان به چنین رویدادهایی رونق بخشیده بود. در واقع رونق نمایشگاه ژنو به عنوان رویدادی که در قلب اروپا برگزار میشود نشان دهندهی این موضوع است که صنعت خودروسازی هنوز در اروپا از اهمیت ویژهای برخورد است.
برندهی اصلی این رویداد بی شک خودروهای الکتریکی و پلتفرمهای جدید مخصوص این خودروها بودند که تقریبا در اکثر غرفهها حضور داشتند. در این رویداد از خودروسازهای کوچک و خصوصی گرفته تا غول های خودروسازی (همچون گروه خودروسازی فولکس واگن، فیات کرایسلر و مرسدس بنز) به معرفی آخرین نوآوری های خود در عرصه خودروهای الکتریکی پرداختند که بی شک خبر خوبی برای کسانی است که میانهی خوبی با وسیلههای نقلیهی الکتریکی تسلا ندارند. مثل همیشه در این رویداد هم خودروهای بسیاری معرفی شدند که از آنها با نام رقیب محصولات تسلا یاد میشود اما به نظر میرسد که نباید به این زودیها شاهد عرضهی محصولات جذابی مثل پورشه تایکان باشیم.
هرچند شاید اکثر افراد با معرفی خودروهایی همچون بوگاتی و کونیخزگ جدید بسیار هیجان زده شوند اما باید بگوییم که بی شک این خودروها با پیشرانهی های چند لیتری پر سیلندر خود و با وجود تکنولوژی های بسیار جذاب خود متعلق به گذشته هستند و ما و محیط زیست ما بیش از هر زمان دیگری احتیاج به گسترش هرچه سریع تر خودروهای الکتریکی و بسترهای استفاده از آنان داریم. تا شاید بتوانیم حداقل بیشتر از این محیط زیست را تخریب نکنیم. به همین دلیل است که بسیاری از تحلیل گران صنعت خودرو معتقدند که پلتفرم ماژولار فیات کرایسلر، ون الکتریکی مرسدس بنز و یا آئودی ای-ترین مهم ترین اتفاقات این رویداد بودند و نه خودروهای میلیون دلاری همچون بوگاتی مشکی و کونیخزگ ۱۶۰۰ اسب بخاری.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.