مدتیه که قصد داشتم در مورد لکسوس براتون بگم. امروز تو نمایندگی لکسوس از "لِکسینگتون " هستیم و قراره "لکسوس اِن ایکس سیصد " رو بررسی کنیم. این "اِن ایکسِ" سفید رنگ و جذاب، آپشن های زیادی داره. ما اینجا بقیه مدل ها رو هم بررسی میکنیم. پس بهتره بریم و نقد و بررسی رو شروع کنیم.
بیاین اول به طراحی خارجیش یه نگاهی کنیم. "اِن ایکس" همیشه تهاجمی ترین ظاهر رو تو کلاس خودش و بین محصولات شاسی بلند لکسوس داشته. در سال گذشته ظاهرش یه تغییراتی کرده، اما این جلو پنجره بزرگ و دوکی شکل همچنان این جلو خودنمایی میکنه. تو مدل معمولی، این قسمت کرکره ایه و نوارهای بیرونیش کرومی هستن. تو مدل "اِف اِسپورت"، این جلو پنجره پایین تره و از صفحات مشبک مشکی رنگی درست شده که پایینش یه نوار نقره ای هست. بقیه بخش های جلویی هم دچار تغییر شدن؛ این دریچه های خنک کننده ترمز رو گذاشتن با مه شکن های "اِل ایی دی" زاویه دار به جای مدل گرد معمولی. در مورد چراغ ها باید بگم که چراغ های جلو تمام مدل ها "اِل ایی دی" اَن و "دِی لایت های پیکانی شکلشون بصورت مجزا در پایین چراغ ها و کنار چراغ های راهنما قرار گرفتن. اما آپشن فوق العاده زیبای چراغ های سه گانه هم داره.
کناره ها هم به زیبایی طراحی شدن و خطوطی تهاجمی روشون هست که تا عقب کشیده شدن. این "اِن ایکس" ظاهر اسپرت تری رو نسبت به رقباش داره، خصوصا چراغ های عقبش. اونا سه بعدی اَن و ظاهر منحصر بفردی دارن و حسابی جلوه گری میکنن. این چراغ های "اِل ایی دی" به شکل "اِل" (L) هستن و تو این قسمتِ مشکی رنگ احاطه شدن. پشت ماشین دیفیوزر داره با دو خروجی اگزوز افقی و بالای ماشین هم یه باله و یه باربند استاندارد سقفی رو داریم که به صورتی عرضی تو کارخونه تعبیه شدن.
در مجموع میشه گفت ظاهر منحصر بفردی داره و از طراحی های کسل کننده رقباش متمایزتره.
رینگ ها هم این تمایز رو بیشتر میکنن؛ خصوصا این رینگای ویژه 18 اینچی که برای بسته های "پریمیوم" و "لوکس" عرضه میشن. مدل "اِف اِسپورت" هم رینگای 18 اینچی دارن، اما رنگشون خاکستری متمایل به مشکیه. مدل پایه هم رینگای خاکستری 17 اینچی داره.
طبیعیه که لاستیک های تمام فصل به شکل استاندارد روشون هست، اما میتونید برای "اِف اِسپورت" لاستیکای تابستونی رو هم بصورت آپشنال تهیه کنید. تو کناره ماشین، آینه های جانبی "اِن ایکس" طراحی زیبایی به سه رنگ دارن و تو مدل "اِف اِسپورت" ترکیبی از سفید و متالیکِ مشکی هستن. اونا گرم کن دارن، اما فتوکرامیک شدنِ خودکار و کنترل نقاط کور رو با حداقل پکیج "کامفورت" باید بگیرید.
از اونجا که همیشه ایمنی از مسائل مهم بوده، "اِن ایکس" هم دارای تاپ ترین سیستم ایمنیه و طیف وسیعی از امکانات فعال و استاندارد رو داره؛ از جمله "ترمز اضطراری خودکار با قابلیت تشخیص عابر پیاده"، "هشدار تغییر لاین با سیستم کمکی هدایت فرمون"، "کروز کنترل تطبیقی" و "نوربالاهای خودکار". اکثر رقبا مبلغ زیادی رو بابت ارائه این امکانات از شما میگیرین.
آخرین چیزی که میخوام اینجا بهش اشاره کنم مخزن سوخت "پونزده و نه دهمِ" گالنیشه.
این مخزن به "اِن ایکسِ" دیفرانسیل جلو اجازه میده با یه باکْ 640 کیلومتر، و در مدل "تمام چرخ محرک" 614 کیلومتر رو طی کنه..... این ماشین به بنزین سوپر نیاز داره.
خب همه چیزِ بیرون رو گفتیم و بهتره بریم داخلشو بررسی کنیم و ببینیم آیا اونجا هم بهمین شکل طراحیش تهاجمیه؟
همونطور که از لکسوس انتظار میره، بطور استاندارد سیستم ورود هوشمند رو داره؛ این ریموت خوشگلشه با یه نوار فلزیِ واقعی. میتونید از طریق این ریموت، و یا با اپلیکیشن به مدت یک سال و بدون ثبت نام ماشینو روشن کنید.
برای باز کردن درها کافیه دستتونو پشت دستگیره بذارید؛ پشتش یه سنسور هست. آینه های تاشو برقی هم در تمام مدل ها استاندارده.
یه نگاهی به داخل "اِن ایکسِ" 2019 بندازیم. تغییری نسبت به سال گذشته نکرده و این، درواقع چیز بدی نیست، چون این ماشین هنوزم اتاق مدرنی داره. در مورد مواد بکار رفته در اتاقش، باید بگم که تو اکثر مدل ها از چرم مصنوعی استفاده شده؛ جدا از مدل هایی که با پکیج "لوکس" چرم واقعی دارن. رنگ های متنوعی هم داره؛ 4تا برای مدل پایه، دو تا برای "اِف اِسپورت" و دو تا هم برای پکیچ "لوکس". پکیج "لوکس" شامل چوب واقعی هم میشه و فقط همون مدله که چوب داره. جنس درها خوبه؛ این قسمت چرم کار شده، قسمت بالایی هم یه پلاستیک با کیفیته و دوخت زیبا داره. همونطور که گفتم این قسمت، تو پکیج "لوکس" چوبِ واقعیه... این پایین پنجره های تمام اتومات رو میبینید و مموری سه گانه برای پکیج "پریمیوم".
خود صندلیا در 10 جهت بصورت برقی قابل تنظیمن و تنظیم دو جهته هم برای پشتی کمر داریم.
اکثر مدلها چرم مصنوعی دارن و به نظرم این یه نکته منفیه؛ با این حال لکسوس یکی از بهترین چرم های مصنوعی رو داره؛ واقعا نرم و انعطاف پذیرن و شک دارم بتونید متوجه تفاوتش با چرم واقعی بشید.
همونطور که گفتم، طراحی داخلی اتاق هنوزم بروزه و کیفیت مواد بکار رفته در اون همیشه خوب بوده. کل قسمت بالایی داشبورد پلاستیک نرمه و دوخت خوبی داره. قسمت میانی از چرم نرم کار شده و دوخت های زیبایی رو هم اینجا میبینیم. در قسمت وسط این نوارهای نقره ای براق رو داریم و مجدد این پایین هم، جایی که زانوم باهاش برخورد داره چرم کار شده.
همونطور که انتظار میرفت دکمه استارت موتور استاندارده.
این صفحه نمایش 10.2 اینچیِ آپشناله که تو پکیج "راهیابه"؛ در غیر اینصورت نمایشگر 8 اینچی دارید.
یه پشت آمپر معمولی رو داریم؛ گیج های آنالوگ در دو طرفش هست و یه نمایشگر 4.2 اینچیِ چند کاره هم در قسمت وسطش گذاشتن. این نمایشگر میتونه تمام اطلاعات استاندارد رو از قبیل سیستم صوتی، تلفن، فرمانهای صوتی و تمام سیستم های ایمنی رو به شما نشون بده..... خود فرمون تا حدی برقیه و روکش چرمش هم استاندارده. این طرف، کنترل های صوتی، موبایل و صدا رو دارید. این قسمت هم برای کنترلهای اطلاعاتی کامپیوتر و سیستم های ایمنیه، و این طرفم کروز کنترل تطبیقیتون رو دارید. پشت فرمون پدل شیفتر های با کیفیتی تعبیه شده،
با پکیج "لوکس" برف پاک کن های حساس به بارون خواهید داشت و با پکیج "پریمیوم" فرمون رو هم میشه بصورت برقی تنظیم کرد. این مدل دارای گرم کن فرمونه و این یه آپشن مستقل محسوب میشه. در مورد فضاهای ذخیره سازی، "اِن ایکس" بهترین نیست اما خب بدم نیست. یه کنسول بزرگ وسط دارید، یه کشوِ جدا شو-ِ خوب داره و داخلش عمیقه و جنس نرمیم داره. پایینش دو تا پورت "یو اِس بی"، یه دونه "اِی یو ایکس" و یه دونه خروجی برق 12 ولتی داره....کنارش یه محفظه کوچیک هست که یه چیزایی توش جا میشه؛ دقیق نمیدونم چی ولی اونورِ درش یه آینه کوچیک کار شده و جنس خوبی -َم داره؛.... یه قفسه هم بالاش هست...... مدلی که ما داریم دسته دنده چرمی داره؛ صرفا مدل سنتی داره و برقی نیست. پایین برای "دی" (D) و سمت چپ برای تعویض بصورت دستی؛ از پدل شیفتر هایی که قبل تر بهش اشاره شده هم میتونید استفاده کنید. تو دنده عقب یه دوربین دید عقب استاندارد به نمایش در میاد که خطوط هدایت و سنسورهای پارک رو داره ولی خبری از آپشن دید 360 درجه وجود نداره. سمت چپ، شیفتر سه حالت رانندگی استاندارد تعریف شده؛ تو مدل "اِف اِسپورت" حالت اسپرت پلاس هم تعبیه شده. اینجا برخلاف خیلی از رقبا "خودکار ترمز پارک برقی" هست و دکمه نگه داشتن ترمز هم دارید. در آخر به کنترلر لمسی لکسوس که سال گذشته بروز شد اشاره میکنم؛ بزرگتر شده و عکس العملش سریعتره؛ با نرم افزار جدیدی که الان راجع بهش میگم هم هماهنگ شده.
برای سیستم صوتی دو گزینه دارین؛ تو مدل های پایه هشت تا اسپیکر هست؛ ولی اگه پکیج "راهیاب" رو داشته باشید دو تا اسپیکر دیگه هم اضافه میشه و در مجموع 10 اسپیکر خواهید داشت؛ با این حال برند هیچکدوم "مارک لوینسون " نیست. بیاین صداشو تست کنیم.
کیفیت صدا خوبه، اما ای کاش آپشن برند "مارک لوینسون" هم ارائه میشد.... تو بالا این پنل زیبای مربوط به تهویه مطبوع رو میبینیم. همه دکمه ها فیزیکی هستن و نام گذاری شدن. این سوئیچ های زیبای فلزی رو برای کنترل کردن سرعت فن و دما دارید. میتونید برای دو ناحیه، دو دمای مختلف رو تنظیم کنید و اگه آپشن بسته "کامفورت"رو داشته باشید صندلی ها مجهز به گرم کن و سرد کن سه درجه ای هم هستن. در وسط هم، یه ساعت کلاسیک و آنالوگ رو میبینیم که ظاهر زیبایی داره.
خب بیاین سیستم سرگرمی اطلاعاتیشو بررسی کنیم.
برای سیستم سرگرمی اطلاعاتی "اِن ایکس"، همونطور که گفتم اگه بسته "راهیاب" رو تهیه کرده باشید میتونید صفحه نمایش 10.2 اینچی رو داشته باشید، وگرنه نمایشگرش 8 اینچیه. بررسی سیستم رو با نقشه اش شروع میکنیم. خب اول از همه نمایشگرش لمسی نیست و برای کار کردن باهاش باید از صفحه ای که این پایینه استفاده کنید؛ ولی خب زوم نقطه ای رو ساپورت میکنه. اینور اونور رفتن خیلی راحته، کافیه دستتونو رو صفحه لمسیِ پایین به اطراف بکشید و یا به گوشه هاش ضربه بزنید تا جابجا شید. داشتن نمایشگر بزرگ تر یه خوبیِ دیگه هم داره و اونم تقسیم شدن اون به دو صفحه مجزاست. پس وقتی یه برنامه دیگه رو هم باز کنید به این شکل، میتونید اطلاعات صوتی، آب و هوا و خلاصه دو چیزِ مختلف رو اینجا ببینید.
حتی میتونید اگه خواستید دو نقشه رو کنار هم داشته باشید.... با باز کردن منو، یه نوار ظاهر میشه، که آپشن های مختلفی رو ارائه میده. میریم به بخش رسانه و بلوتوث رو کلیک میکنیم، اینجا میتونید موزیک ها رو پلی کنید. اگه دقت کنید یه نشونه آبی رنگ جایی که انگشتم میره رو نشون میده. این صفحه لمسی خیلی با کلاسه........... موارد مورد علاقه تون اینجا هست و اگه صفحه رو به اون طرف بکشید، منو باز میشه و چیزایی مثل مخاطب ها یا همچنین پیامها رو در پایین میبینید. علاوه بر اینا، اپلیکیشن هارو داریم؛ اینا اپلیکیشن های خود سیستم سرگرمی اطلاعاتی هستن. در حال حاضر "اپل کارپلی" یا "اتو اندروید" نداریم؛ به هرحال ممکنه در آینده به سیستم اضافه شن. چیزایی مثل "پانادورا "، "آی هارت رادیو "، " اِسْ لِیکِر "، "فیس بوک"، مکان ها و چیزایی ازین دست رو دارید...... یادم رفت بگم که میتونید کولر، بالا و پایین رفتنِ سرعت فن و دما رو از طریق سیستم سرگرمی ماشین تنظیم کنید.
در بالا، آینه وسط رو با قابلیت فتوکرامیک خودکار داریم، به همراه چند تا کلید مختلف در قسمت پایینش..... بالاتر از اون یه چراغ زیبای لمسی رو داریم که من خوشم میاد ازش. در اکثر مدل ها مونروف وجود داره. خودش یه آپشن مجزاست یا اینکه میتونید پکیج "پریمیوم" رو تهیه کنید.
سایز مونروفش استاندارده، با این حال از نظر من در مقایسه با مونروف های معمولی یه کم بزرگتره؛ اما پانورامیک یا همچین چیزی نیست.
اولین باری که این ماشین در سال 2015 عرضه شد، تو کلاس خودش جزو پرفروش ترین ها بود. دلیلشم واضحه، این ماشین اتاق بسیار مدرنی داره و با درنظر گرفتن قیمتِ به مراتب مناسب ترش نسبت به رقبا، امکانات خیلی خیلی زیادی رو ارائه میده. به نظر من که تاثیرگزاره.
صندوق رو هم بعد بهتون نشون میدم.
همونطور که از یه ماشین لوکس انتظار دارید، طراحی عقبش زیباست. یه لایه چرم در جایی که دستتون رو قرار میدید کار شده. مجددا لایه نرم این قسمت.. یه پلاستیک با کیفیت و دوختِ این بالا. دستگیره نقره ای در زیباست، به اضافه بالابر اتومات پنجره. پایینش جای بطری تعبیه شده. در مورد فضای عقب "اِن ایکس" باید اشاره کنم که فضای پا 90 سانته و فضای سر هم 95 سانت. این آمار و ارقام در مقایسه با رقبای اصلی مثل "آکوارا آر دی ایکس " و "اینفینیتی کیو ایکس فیفتی " یه مقدار کمتره. خود صندلیا طراحی قشنگی دارن، دوخت زیبایی دارن و خیلیم راحت هستن. به علاوه اینکه توسط این اهرم شیب هم میگیرن.
در کنسول وسط، این دریچه های کولرِ خوبو داریم، با این وجود برای دما، شدت فنِ تهویه مطبوع و همچنین گرمکنِ صندلیای عقب کنترلی ندارید، برخی از رقبا همچین آپشنی رو دارن....... کنسول استراحت دست بزرگ و خوبه و با چرم پوشیده شده و دوتا جا لیوانی هم داره....... روی سقف، چراغ "اِل ایی دی" داریم، سقف و بعد دستگیره در و قلاب برای آویزون کردن کتتون.... از اونجا که فضای عقب همیشه مهمه، باید بگم من پشت صندلی خودم نشستم و کاملا راحتم، حدودا 20 سانت جلوی زانوم جا هست و پایین پامم راحت و زیر صندلی جا شده....... اومدم اینطرف، با اینکه صندلی شاگرد تا آخر عقب اومده هنوزم مقدار قابل توجهی فضا دارم، پس فضای کلی عقبش با اینکه به نسبت خیلی از رقبا کوچکتره، برای یک خانواده متوسط کاملا مناسبه. ممکنه "اِن ایکس" یسری از امکاناتی که رقبای جدیدترش ارائه میدن رو نداشته باشه، اما درکل هنوزم گزینه خوبیه. صندلیای عقب راحتن و یه عالمه فضا دارن؛ پس دقیقا همون چیزیه که خونواده ها دنبالشن.
برای خوابوندن صندلی "اِن ایکس" یه اهرم این پایین تعبیه شده، کافیه بکشیدش،...... بعدش صندلی به این صورت میخوابه.
این یه سورپرایزه که صندوق برقی برای همه مدل ها یه آپشن به حساب میاد؛ حالا یا نوع باز شدنِ بدون دست رو انتخاب میکنید که 550 دلاره یا نوع برقی معمولیش رو که 400 دلاره.
در حالتی که صندلیها سر جاشون قرار گرفته باشن فضای صندوق 17.7 فوت مکعبه و وقتی صندلیای ردیف عقب بخوابن این حجم به 54.6 فوت مکعب افزایش پیدا میکنه.
این مقدار، در مقایسه با خودروهای رقیب یکم کمتره اما در کل بد نیست. زیرِ کفی صندوق یه فضای کوچیک تعبیه شده و یه لاستیک زاپاس هم وجود داره. یه بخش توری برای صندوق قرار داده شده و این قفسه هم که استاندارده.
صندلی سرنشین در تمام مدل ها بصورت برقی در 8 جهت قابل تنظیمه. در سمت شاگرد مواد بکار رفته همگی خوبن. این قسمت چرمه و دوخت داره. بالا هم پلاستیک نرمه و دوخت روش هست.... عمق داشبورد زیاده و آستر خیلی نرمی هم داره.
طبق انتظار، آفتاب گیرِش آینه و چراغ داره و داخلشم یه قسمت داره که بیرون میاد و جدا شدنیه.
هرچیزی که مربوط به داخل ماشین میشد رو بررسی کنیم. وقتشه که بریم سراغ تست رانندگیش.
کارو با مشخصاتش شروع کنیم. تمام مدل های "اِن ایکس" موتور 2 لیتری توربو شارژ بنزینی 4 سیلندر دارن. قدرت خروجی این موتور 235 اسب و گشتاورش 258 پوند-فوته. در دو مدل دیفرانسیل جلو یا تمام چرخ محرک عرضه میشن. همچنین تمام مدل ها دارای گریبکس 6 سرعته اتومات هستن. قابل توجهه که نسخه هیبریدی هم وجود داره که تو یه فیلم دیگه بررسیش کردیم. مدل "اِف اِسپورت" هم از لحاظ موتوری تفاوتی با این مدل نداره. به عنوان یه شاسی بلند کوچیک، مصرف سوخت نسبتا خوبی داره، تو شهر 22، تو جاده 28 و ترکیبی 25 مایل بر گالن برای نسخه دیفرانسیل جلو مصرف داره. مصرف سوخت برای نسخه تمام چرخ محرک تو شهر 22، تو جاده 28 و ترکیبی 24 مایل بر گالنه. از طرف دیگه نسخه تمام چرخ محرک "اِف اِسپورت" رو دارید که مصرفش تو جاده 1 مایل بر گالن بیشتر میشه و اینا نکاتی بود که درباره نیرو محرکه این ماشین باید گفته میشد.
خیلی خوب بهتره یه کم سواریشو امتحان کنیم.
اول از همه میخوام بگم اتاق این ماشین خیلی ساکته. حتی نسبت به مدل سال قبلش به مراتب بی سر و صداتره. همینطور سیستم انتقالش هم خیلی نرم و روونه. میدونید این یه گریبکس 6 سرعته اتومات داره که روی کاغذ شاید در مقایسه با رقبا یه کم قدیمی به نظر بیاد.
ولی خیلی نرم کار میکنه و من واقعا نمیتونم توصیفش کنم. من باهاش روی چند تا دست انداز رفتم؛ کاملا نرم و راحته.
بزار اینجوری بگیم که این یه لکسوس واقعیه.
راوی1: اره. دقیقا. این یه لکسوسِ با قیمت مناسب، اما هیچی از ویژگی های لکسوس کم نداره. از فرمونش خوشم میاد، روکش چرمش واقعا حس خوبی به آدم میده. به اضافه اینکه وزن سبکی داره، این مدل اسپرت نیست؛ خب میدونید یه سری از خودروها، شاید حتی "آر ایکس"، گاهی اوقات برای بعضیا نسبتا بزرگ باشن؛ در این صورت من حتما بهتون "اِن ایکس" رو توصیه میکنم، چون در مجموع یه پکیج سواری خوبو ارائه میده و چیزی نسبت به "آر ایکس" کم و کسر نداره.
خب امیدوارم از بررسی جزئی " لکسوس اِن ایکس سیصد" 2019 مون خوشتون اومده باشه.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.