برخلاف تصورتان آیلان ماسک که در حال حاضر مدیرعامل و همه کاره تسلا به حساب می آید این شرکت آمریکایی را تاسیس نکرده است. چرا که شرکت تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ توسط ابرهارد و مارک تارپنینگ تاسیس شد. هر دوی این افراد نقش بسیار فعالی در توسعه اولیه شرکت پیش از حضور ایلان ماسک داشته اند. در هر صورت ماسک که اکنون سیاست کلی و هدایت این شرکت بزرگ را برعهده دارد در فوریه ۲۰۰۳ به هیئت مدیره پیوست. در ابتدا هدف اصلی تسلا تجاری سازی خودروهای برقی بود و به همین دلیل نیز کار خودش را با تولید ماشین های اسپرت و لوکس آغاز کرد. اما پس از آن مسیر کمی متفاوت شد. و در حال حاضر این شرکت اهدافی بسیار بزرگ تر از صرفا ساخت خودروهای لوکس و اسپرت دارد.
تسلا  در سال ۲۰۰۳ توسط پنج سرمایه‌گذار، کارآفرین و مهندس بنیان‌گذاشته شد و مدیریت آن به عهده ایلان ماسک، میلیاردر معروف گذاشته شد. این شرکت نام خود را از نیکولا تسلا مخترع معروف اعانه گرفته است چون تسلا یکی از نوآورترین‌ افراد در زمینه الکتریسیته و برق بود. بنیان‌گذاران شرکت تسلا به دنبال تولید خودروی الکتریکی اسپرتی بودند که هیچ آلودگی تولید نکند.
هدف اصلی تسلا تجاری سازی خودروی برقی بود. به این منظور کار خود را با تولید ماشین اسپرت لوکس آغاز کرد و سپس به سمت تولید ماشین هایی همچون سدان و خودروی کامپکت ارزان قیمت رفت.
ایلان ماسک مدیرعامل شرکت ، تسلا را به عنوان یک شرکت تکنولوژیکی و سازنده مستقل معرفی می کند که در نهایت به ارائه خودرو های الکتریکی در قیمت های مقرون به صرفه به مصرف کننده می پردازد.
در ژوئن سال 2009 تسلا 2465 میلیون دلار آمریکا وام با سود را از وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا دریافت کرد.
این بودجه بخشی از برنامه 8 میلیارد دلاری وام به تولید خودرو های با تکنولوژی پیشرفته بود و از تولید تسلا مدل اس و نیز فناوری پاورترین حمایت کرد.علت این رشد سهام ، افزایش محبوبیت خودرو های الکتریکی ، بهبود عمر باتری های آن ها و تقاضا برای خرید این نوع خودرو ها بوده است. هم اکنون تنها ، ارزش سهام دو شرکت گروه فولکس واگن آلمان و تویوتا ژاپن بالاتر از این شرکت قرار دارد.
در سال 2016 ، 7 میلیارد دلار آمریکا درآمد این کمپانی بوده و مجموع دارایی های آن در این سال 66/22 میلیارد دلار آمریکا می باشد.