مقایسه کیا اسپورتیج 2015 و کیا اسپورتیج 2016
کیااسپورتیج (Kia Sportage) خودرویی است در کلاس کراس اوور (Crossover) که با استفاده از ظاهر زیبا، اطمینان رانندگی و راحتی کابین خود، به گزینه ای مطمئن و مناسب در محدوده خودروهایی مانند نیسان قشقایی (Nissan Qashqai) و فورد کوگا (Ford Kuga) تبدیل شده است. نسل جدید این خودرو در سال 2016 میلادی با استفاده از بروز رسانی های اعمال شده، برای تسخیر بازار و شکست رقبا به بازار عرضه شده است. کیا اسپورتیج نسل جدید با استفاده از طراحی های جدید و بهینه سازی موتور و پیشرانه و مصرف سوخت مناسب تر به بازار عرضه شده که آن را در مکانی بالاتر از نمونه نسل قبلی خود قرار می دهد. قابلیت های برجسته مدل های نسل قبلی مانند سیستم ضمانتی 7 ساله و تجهیزات مناسب و کامل در مدل های پایه و استاندارد، در نسل جدید این خودرو نیز وجود دارد.
مقایسه طراحی ظاهری کیا اسپورتیج نسل جدید و قدیم
بعد از انتصاب پیتر شریر (Peter Schreyer)، طراح سابق شرکت خودرو سازی آلمانی آئودی (Audi) به سمت مدیر طراحی خودرو های این شرکت در سال 2006 میلادی، این شرکت خودروهایی با طراحی ظاهری بسیار زیبا را تولید و به بازار عرضه نمود که به موفقیت خوبی نیز دست پیدا کردند. مدل فعلی کیا اسپورتیج یکی از مطرح ترین نمونه های شرکت کیا بوده که با جلو پنجره خاص و زیبای این شرکت به نام پوزه ببر (Tiger Nose) به بازار عرضه می گردد. بدون شک این خودرو در یکی از زیباترین خودروهای موجود در این کلاس نیز جای می گیرد. در کیا اسپورتیج نسل جدید، جلو پنجره تقریبا به شکل سابق باقی مانده اما چراغ های جلویی (Headlights) اندکی بالاتر آمده و به بخش بالایی در موتور رسیده است. این مدل نیز مانند نسل قبلی از ظاهری جذاب سود برده و خودرویی با کیفیت بحساب می آید. این دو خودرو از زوایای جانبی نیز شباهت بسیار زیادی بهم همدیگر داشته ولی کیا اسپورتیج نسل جدید از فضای کابین بزرگ تری نسبت به نسل قبلی خود برخوردار شده است.
مقایسه طراحی داخلی و کابین کیا اسپورتیج نسل جدید و قدیم
هر تغییر نسلی که در خودروهای تولیدی شرکت کیا رخ می دهد، کیفیت ساخت و مواد اولیه خودرو را به درجه بالاتری ارتقا می دهد. کابین نسل قبلی این خودرو به اندازه کافی خوب و مناسب بود و ابزار و ادوات و اثاث موجود در آن با استفاده از مواد با کیفیتی ساخته شده بود. اما شرکت کیا برای نسل جدید کیا اسپورتیج خود باز هم کیفیت را بالاتر برده و آنرا به نمونه ای در حد و اندازه های خودروهایی مانند خودروهای شرکت فولکس واگن (Volkswagen) تبدیل کرده است. در هر دو نسل کیا اسپورتیج، صندلی ها ار ارتفاع بالایی برخوردار بوده و دید مناسبی را از مسیر روبرو به راننده می دهد. اما دید در بخش عقبی مناسب نبوده و این یکی از نقاط ضعف هر دو نسل این خودرو بشمار می آید.
کابین کیا اسپورتیج نسل جدید کاربردی تر از نسل قبلی خود بوده و فضای قرار گیری پا و سر سرنشینان در هر دو بخش صندلی های جلو و عقب نسبت به نسل قبلی بیشتر شده و راحتی بیشتری را به سرنشینان ارائه می نماید. این افزایش فضا مدیون افزایش فاصله دو محور عقب و جلوی خودرو است که چیزی در حدود 30 میلیمتر نسبت به نسل قبلی کشیده تر شده است. با این تفاسیر، چهار سرنشین این خودرو در نسل جدید، از راحتی مناسبی برخوردار بوده و با توجه به زاویه 14 درجه ای صندلی های ردیف عقب، دید خوبی و وسیعی از مناظر اطراف نیز در اختیار آنان قرار می گیرد. در مورد فضای حمل بار و صندوق عقب نیز کیا اسپورتیج نسل جدید موفق تر عمل کرده است. برتری فضای حمل بار و صندوق عقب این خودرو با قابلیت حمل حجمی برابر با 491 لیتر در مقابل فضای بار 465 لیتری استاندارد نسل قدیمی کامل مشهود است. این فضای موجود کاملا کافی بوده و کیا اسپورتیج نسل جدید را بالاتر از خودروهایی مانند نیسان قشقایی با ظرفیت حمل 430 لیتر و رنو کاجار (Renault Kadjar) با 472 لیتر فضای حمل بار قرار می دهد.
مقایسه کیفیت رانندگی کیا اسپورتیج نسل جدید و قدیم
طراحی جدید و به روز قطعات و موتور کیا اسپورتیج نسل جدید موجب آن شده که این خودرو قابلیت های دینامیکی بیشتری نسبت به نسل قبلی خود داشته باشد. نسل قدیم کیا اسپورتیج به نظر منتقدین اندکی دچار تنش در هنگام عبور از پیچ ها می شد و موجب کاهش کنترل راننده بر روی خودرو در این مواقع می گشت. اما این مشکل در کیا اسپورتیج نسل جدید بهبود یافته و این خودرو در هنگام عبور از پیچ ها بهتر عمل نموده و از کنترل خارج نمی گردد. سیستم فرمان کیا اسپورتیج نسل جدید نیز راضی کننده و مناسب بوده و موجب درگیری راننده در هنگام عبور از بزرگراه ها نمی گردد. با وجود هندلیگ و فرمانبری خشک کیا اسپورتیج نسل جدید، رانندگی نرم و راحت نسل قبلی هنوز در نسل جدید وجود دارد. حرکت خودرو در تمامی سطوح جاده مناسب و آرام بوده و سیستم کمک فنرهای آن، موانع و پستی بلندی های موجود در جاده را جذب کرده و از وارد شدن آن به بدنه جلوگیری می کند. استفاده از مواد با درصد جذب بالای صدا و عایق های صوتی موجب آن شده که کابین کیا اسپورتیج نسل جدید بی سر و صدا تر از نسل قدیمی خود باشد.
با وجود اینکه کیا اسپورتیج از توانایی های حرکت در مسیر های خاکی و خارج از جاده در حد و اندازه های خودروهایی مانند لندروور دیسکاوری اسپرت ( Land Rover Discovery Sport) برخوردار نیست اما در برخی از گونه ها با قابلیت انتقال قدرت به چهار چرخ (All Wheels Drive) عرضه می گردد. سیستم پایه و استاندارد در کیا اسپورتیج، انتقال قدرت به چرخ های جلو بوده و این خودرو در گونه خودروهای دیفرانسیل جلو (FWD) قرار می گیرد. اما در صورت بروز شرایطی مانند لیز خوردن و عدم چسبندگی کافی تایرها به سطح مسیر، سیستم انتقال قدرت این قابلیت را داشته که چیزی در حدود 40 درصد گشتاور تولید شده توسط موتور خودرو را به چرخ های عقب نیز منتقل نماید. با این تفاسیر این خودرو قابلیت صعود به تپه های بلند را نداشته ولی از پس مسیرهای گل آلود و پوشیده از برف برآمده و در هنگام عبور از آنها با مشکل خاصی مواجه نمی گردد.
مقایسه پیشرانه های کیا اسپورتیج نسل جدید و قدیم
نسل جدید کیا اسپورتیج از همان پیشرانه های موجود برای نسل قبلی استفاده می کند. تنها تفاوت در این است که یک موتور جدید بنزینی 4 سیلندر مجهز به توربوشارژر نیز برای آن درنظر گرفته شده است که با سیستم انتقال قدرت به چهار چرخ خودرو (AWD) به بازارها عرضه می گردد. این موتور توانایی تولید نیرویی معادل 174 اسب بخار را داشته که با وجود اینکه یکی از بهترین نمونه های موجود بازار در این بازه قیمتی و کلاس بدنه بوده اما با مصرف سوختی معادل 6.3 لیتر در هر 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی (شهر / بزرگراه)، ممکن است تعدادی از خریداران را نا راضی نموده و از خرید آن منصرف گرداند. موتور دیگری که برای کیا اسپورتیج نسل جدید وجود دارد، نمونه 4 سیلندر 1.6 لیتری تنفس طبیعی (بدون استفاده از سیستم توربوشارژر) بنزینی بوده که عملکرد نسبتا مناسبی در توانایی های دینامیکی و مصرف سوخت نسبت به مدل توربو دارد. اما جذابیت های این موتور بنزینی کافی نبوده و به همین دلیل شرکت کیا، مدل های دیزلی را نیز برای کیا اسپورتیج در نظر گرفته است.
اولین موتور دیزل موجود برای کیا اسپورتیج نسل جدید یک موتور 1.7 لیتری بوده که توانایی تولید نیرویی معادل 114 اسب بخار را دارد. این پیشرانه با استفاده سیستم انتقال قدرت 7 سرعته دو کلاچه اتوماتیک خود، مصرف سوخت مناسبی نیز داشته که برابر 3.8 لیتر در هر 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی است که نسبت به همین مدل پیشرانه موجود در نسل قدیم، مسافتی معادل 7.4 مایل بیشتر را طی خواهد کرد. البته عملکرد این پیشرانه در هنگام شتابگیری های سریع خیلی مناسب نبوده و اگر این مساله برای شما از اهمیت زیادی برخوردار است، پیشنهاد ما به شما خرید کیا اسپورتیج نسل جدید مجهز به پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر دیزلی خواهد بود. این مدل توانایی تولید نیرویی معادل مابین 134 اسب بخار تا 182 اسب بخار (در مدل های مختلف) را داشته و عملکردی بسیار نرم و بدون صدای اضافی دارد. حداکثر گشتاور تولیدی در بالاترین تیپ این موتور برابر با 295 پاوند بر فوت (معادل 400 نیوتون متر) بوده که هم عملکردی مناسب در هنگام شتابگیری و حرکت با سرعت بالا داشته و هم توانایی یدک کشی باری به حداکثر وزن 2.200 کیلوگرم را دارد.
عملکرد موتور و پیشرانه نسبت به نمونه های موجود در نسل قدیم پیشرفت خوب و مناسبی داشته و این موتور توانایی رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت از حالت سکون را در زمانی معادل 9.2 ثانیه دارد. این خودرو با این پیشرانه 2 لیتری مصرفی معادل 4.9 لیتر در هر 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی را داشته که آن را با افزایش 1.6 مایلی در مسیر قابل پیمایش و کاهش 0.2 ثانیه ای در شتاب نسبت به نمونه موجود در کیا اسپورتیج نسل قدیم در مکان بالاتری قرار می دهد.
مقایسه ارزش خودرو در برابر قیمت پرداختی در کیا اسپورتیج نسل قدیم و جدید
کیا اسپورتیج نسل قدیم در بکارگیری از ابزار و ادوات و امکانات کمبودی نداشت و یک خودرو مجهز به حساب می آمد. اما کیا اسپورتیج نسل جدید تعداد زیادی از امکانات موجود برای نسل قدیم را به صورت استاندارد در مدل های پایه خود به کار گرفته است. از جمله این امکانات می توان به سیستم ارتباطی بی سیم بلوتوث با قابلیت کنترل توسط فرمان های صوتی، رادیو های دیجیتالی DAB، شیشه های جانبی رنگی در بخش صندلی های ردیف دوم خودرو، چراغ های روشنایی در روز (Daytime Running Lights یا DRL)، سیستم کنترل سرعت (Cruise Control) و سیستم تهویه مطبوع (Air Conditioning) اشاره نمود.
تیپ های بالاتر کیا اسپورتیج نسل جدید و تیپ 3 این خودرو از امکانات و ادوات بیشتری نیز برخوردار شده است. این مدل به رینگ های آلیاژی بسیار بزرگ 19 اینچی مجهز شده و ابزار و ادوات داخلی کابین آن نیز با استفاده از روکش های چرمی پوشیده شده اند. در این تیپ گرمکن های صندلی برای هر دو ردیف صندلی های عقب و جلو نیز به صورت استاندارد نصب شده است. تیپ GT کیا اسپورتیج نسل جدید امکانات اسپرت و جذاب تری را به این خودرو اضافه نموده است. از جمله این امکانات می توان به چراغ های مه شکن چهارتایی، سیستم پارک خودکار و شارژ گوشی های تلفن همراه هوشمند به صورت بی سیم (Wireless) اشاره نمود. یکی از بزرگترین برتری های محصولات شرکت کیا موتور نسبت به شرکت های خودروسازی دیگر ارائه یک سیستم ضمانت جذاب 7 ساله یا 100.000 کیلومتری بوده که آن را در بالای رقبای خود قرار می دهد.
مقایسه قیمت کیا اسپورتیج نسل جدید و قدیم
ارزان قیمت ترین مدل کیا اسپورتیج نسل جدید گونه استاندارد و پایه تیپ 1 بوده که با استفاده از موتور 4 سیلندر 1.6 لیتری بنزینی کار می کند. این خودرو در این تیپ در حدود 500 پوند (معادل 2.4 میلیون تومان) گران تر از مدل پایه نسل قدیم خود قیمت گذاری شده است. مدل قدرتمند و مجهز KX-4 که بالاترین تیپ موجود برای کیا اسپورتیج نسل جدید بوده و با استفاده از موتور 4 سیلندر دیزل خود توانایی تولید 182 اسب بخار نیرو را داشته و با استفاده از جعبه دنده اتوماتیک به بازار عرضه می گردد که باز هم در مقایسه با بالاترین تیپ موجود برای کیا اسپورتیج نسل قدیم، اندکی گرانتر به مشتریان عرضه می گردد. در مجموع و با توجه به امکانات و ویژگی های ذکر شده، کیا اسپورتیج نسل جدید خودرویی نسبتا مجهز با قدرت مناسب بوده که با مصرف نسبتا کم سوخت خود، هزینه های کمی را به خانواده تحمیل کرده و آن را به یک خودروی مناسب برای خانواده تبدیل کرده است.
ولی انصافا مدل قدیمی خیلی بهتر است
نسل قدیم زیباتر است.