از سال 2013 ، نيسان سِدانِ سنترا خودش رو با فضای جادار و ظاهر زیباش به همه شناسونده. برای سال 2016، نیسان درون و بیرونش رو تغییر داده و ادعا میکنه 20 درصد اجزاش تغییر کرده. با هم خواهیم دید که چه تغییراتی داشته و تو رقابت چه چیزی از خودش نشون میده.
از تغییرات ظاهریش میشه به کاپوت جدید ، سپر، شبکهیِ روی اون و چراغ های جلوش اشاره کرد. قسمت مرکزیش بیشتر شبیه باز طراحیِ ماکزیما و اولتیما شده که تغییر خیلی بزرگی نسبت به نسل قبلیشه.
و متوجه شدم که مدل SR دومین رتبه رو تو سنترا ها داره و ظاهرشم اسپرت تره. چرخ های 17 اینچی ، افزایش ابعاد پنل و اگزوز کورومی داره. من میگم ظاهرش اسپورت تر شده چون که از نظر مکانیکی فرق چندانی نکرده.
سیستم تلعیقش تو مدلِ 2016 یکم بهتر شده و سواری و کنترلش هم منطقا بهتر شده ولی قطعا ماشینی نیست که بخواین بشدت بتازونینش و قطعا هم در حد پیشتاز این کلاس ماشینا، یعنی هوندا سیویک که باز برای 2016 بازطراحی شده و به اون گذشتهی خارق العادهش توی کنترل ماشین برگشته، نیست.
بجز این، چیز دیگه ای توش عوض نشده هنوزم 130 اسب بخار قدرت داره. موتورش 1.8 لیتری چهار سیلندریه و تو مدل پایه، گیربکس شش سرعتهی دستیه ولی آپشن های متنوعی مثلِ جعبه دنده ی اتوماتیک بصورت استاندارد تو تیپ های بالاترش داره.
و گیربکس CVT یعنی اینکه با پدال و تاخیر طرفین. که این تو CVT خیلی رایجه. فقط بعضی ماشین ها تو این کلاس هستن که بهترن که بازم باید به هوندا سیویک اشاره کنم .
از این که بگذریم ، نیسان برنامه ی CVT رو عوض کرده نه اینکه پاسخگوییش بهتره بشه ها نه، فقط یه سری نقاط تغییر دندهی ساختگی بهش اضافه شده.
نیسان میگه مصرف سوخت مدل 2016 بیشتر شده ولی ربطی به CVT یش نداره. مصرف متوسطش 7.3 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر در مقابل 7.1 لیترِ مدل 2015 ئه.
ارتقای مدل 2016 با یه سری تغییرات داخلی همراه بوده ، شاید مهمترینشون اضافه کردن فرمون مدل 370Z اسپرته که برای ماشینی تو این کلاس خیلی باحاله.
مواد استفاده شده تو اتاق ماشین در کل بهتر شده ، آپشن SR ِصندلی های چرمی رو داره که از قدیمی ها راحت ترن و جنس چرمشون هم خوبه . شاید توجه کرده باشین که یه جای کیسه مانند باحالم جلوش داره که میتونین توش وسیله بذارین. یجورایی این صندلی ها رو شبیه کانگورو کرده .
طراحیش ساده و راحت برای استفادهست. یکی از انتقادات من، جای دکمه ی ایکو(Eco) و دکمه استارت نیروی پیشرانه که پایین سمت چپ و پیش زانوی راننده قرار گرفته و یجورایی خارج از دیده.
از اون جا که ماشین ساده ای هست میتونین با فرمون و دکمه هاش به راحتی کنترلش کنین و تازه تو نسخه پایهش اصلا صفحه لمسی نداره.
اگه تیپ بالاتری رو بگیرین یه صفحه نمایش 5 اینچی داره که به نرمافزار نیسان کانِکت (connect) متصله و شبکه های رادیویی پاندورا و شبکه رادیویی اینترنتیِ آی هارد (I-hard) ئه که با موبایلتون هم کار میکنه.
اگه به تیپ های بالاتر بریم ، صفحه نمایش لمسی 5.8 اینچی خواهید داشت که مسیریاب ، سیستم اطلاع از وضعیت ترافیک جادهها و مای اَپ (My app) که به فیسبوک و تویتتر وصل میشه داره.
البته من فکر میکنم خریدارا، اندروید اوتو (android auto) و اَپل کار پِلی (apple car play) رو ترجیح بدن که البته فعلا رو هیچ نیسانی موجود نیست.
یه چی دیگه هم داره که بهش میگن سرویسِ نیسان کانکت (connect) که یه سرویسِ آبونمانه که شامل چیزایی مثلِ دکمه ی اِس اواِس (SOS) میشه که تصادف تون رو اطلاع میده و همینطور از سلول های خورشیدی خودش تغذیه میشه و میتونین باهاش با دنیای بیرون تماس برقرار کنین.
یکی از مهمترین تجهیزات اضافه شده به سنترا ، تجهیزات امنیتیان که بصورت آپشن ارائه میشن و شامل سیستم هشدار برخورد جلو با ترمزهای خودکار، سیستم هشدار نقطه کور و سیستم هشدار عبور عابر یا ماشین در عقبه.
و کنترل کروزِ قابل تنظیمه که شما رو توی فاصله معین از ماشین جلویی نگه میداره و خیلی خوب کار میکنه. وقتی نیاز بشه تقریبا شما رو متوقف میکنه که خیلی خوبه اما متاسفانه بعد از حرکت ماشین جلوییتون، به حرکت ادامه نمیده ، کاری که بعضی سیستم های پیشرفتهتر میکنن.
و باید بیشتر از 30کیلومتر برین که این سیستم فعال بشه.
فضای صندلی های عقب ، یکی از مزیت های طراحی دوباره ی سنترا محسوب میشه، مخصوصا فضای 88 سانتی پاها. من قدم 180 ئه و صندلی راننده هم تا ته عقبه . اما تغییرات تو این کلاس ماشین ها خیلی سریع بوده در حال حاضر، سیویک فضای پای 93 سانتی و تویوتا کورولا (corolla) یه 10 سانتی هم بیشتر جای پا داره.
نیسان از این فرصت یهجورایی برای دادن نیرویی تازه به سنترا استفاده کرده. شکی نیست که هنوز از نظر توانایی کنترل، سواری و سوخت تو نیمهی راهه، اما یه سری خوبی هایی هم داره.
بهترین مثال میتونه مدلِ S ِش باشه، میتونین همه ی اون پکیج اکتیو سِیفتی (active safety) و یه سری تجهیزات برای راحتی و آسایش مثلِ مسیر یاب نصب شده روش رو با کمتر از 25000دلار داشته باشین.
نزدیک ترین ماشین با همین خصوصیات هوندا سیویک EX سِدانه که یه سه هزار دلاری گرون تره و از اَپل کار پِلی (Apple car play) و اندروید اوتو (android auto) برای مسیریابی استفاده می کنه.
توی همچین کلاسِ رقابتی ایی ، بعضی وقت ها حسابی باید بگردین تا ببین مزیت هرکدوم چیه و احتمالا باید خیلی هاشونو برونین و تست کنین.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.