در اواخر دهه 90 میلادی تولید مدل محبوبِ تویوتا تِرسِل(Toyota Tercel) متوقف شد و از اون زمان این شرکت ژاپنی به دنبال تولید محصولی جدید برای تصاحب بازار کلاس خودروهای سابکامپَکت یا کامپکت کوچک بوده ... بعد از گذشت 15 سال این جستجو همچنان ادامه داره... که در نهایت به اینجا ختم شده. تویوتا یاریس هنوز هم نقاط ضعفی داره با این وجود خصوصیت اصلی خودشو حفظ کرده.
هنوز یه تویوتاست.
این ماشین تو دههی قبل فروش زیادی نداشته و در حال حاضر هنوزم کمفروشه. اما یاریس به لطف ویژگیهایی مثل اعتمادپذیری، و خدمات پس از فروش، سابقهی درخشانی داره.
یاریس خیلی ارزان و مقرونبه صرفه است. صندلی های جلوش راحت و حمایتکننده هستن. کیفیت متریال در این کلاس از بهترین هاست و سیستم صوتی استانداردش، کیفیت پخش فوق العاده ای داره. اما اینم اضافه کنم که در موقع رانندگی تو بزرگراه با سرعت بالا صدای موتور و باد کیفیت سیستم صوتی رو خدشه دار می کنه. از دیگر معایبش اینه که تیپ پایهاش، آینههای برقی نداره و مثه عهد بوق باید دستی تنظیمش کرد. فرمونش همیشه به وسط برنمی گرده و توکیفیت ساختش مشکلات زیادی داره.
ماشین تستی ما تقریبا 2000 کیلومتر کارکرده و یه گیربکس 4دنده اتوماتیک قدیمی و خجالتاور داره که نسبتهای بلند و صدای تعویض زیادی داره که از موتور ضعیف 1500 سی.سی چهارسیلندرش نیرو می گیره. به خاطر این موتور ضعیف و گیربکس 4 دنده، در سرعت 110 کیلومتر درساعت، دور موتورش حدود 3200 دور بر دقیقه است. با این اوصاف مصرف بنزینش در شهر صدی 7.8 و در بزرگراه 6.5 لیتره. خوشبختانه گیربکس 5 دنده دستی
، هم برای تیپ پایه با نام اِل (L) و تیپهای میانی یعنی اِس.ای (s.e) موجوده. به این ترتیب مصرف سوختش کمی بهتر و لذت رانندگیشم بیشتر میشه.
ولی از جهات مثبت، یاریس جز معدود ماشین های «کامپکتِ کوچک» ـه که برای 3 سرنشین عقب مناسبه. صندلی های عقب تا میشن، ولی کامل نه! فضای بارش بین 4 محصول قرار می گیره. کوچکتر از هوندا فیت (Honda Fit) و «نیسان وِرسا نوت» (Nissan Versa Note) و بزرگتر از فورد فییِستا ( Ford Fiesta ) و کیا ریو (Kia Rio) هست. نمای داخلی ترکیبی از کیفیت های مختلفه. استفاده و تنظیم تهویه و سیستم صوتی آسونه. اما نبودِ فرمون تلسکوپی و کنسول وسط و زیردستیش توی ذوق می زنه.
هنوزم از یاریس خوشتون میاد؟ اگر این طوره، مدل اِل (L) پایه با سهدَر موجوده که 9 ایربگ، صندلی راننده با 6 حالت تنظیم و بلوتوث به همراه سیستم صوتی 6 اسپیکری متصل به یه نمایشگر 6.1 اینچی داره که درمجموع 15500دلار تموم میشه. اگر 3هزار دلار بیشتر بپردازین، تیپهای بالاتر که اِس ای (s.e) هستند، چراغ های جلوی پروژکتوری، روکش و تودوزی بهتر، چراغ اِل.ای.دی روز یا دیلایت، تعلیق اسپرت، و ظاهری که فقط صاحبش خوشش میاد.
اگر بخوام وظیفمو انجام بدم باید بگم هوندا سیویک پایه، تجهیزات بیشتری نسبت به تویوتا یاریس اِس ای (s.e) فولآپشن داره و قیمتشون تقریباً برابره. البته هوندا یه ذره گرونتر درمیاد. گرچه تویوتا کرولا که جادارتره، از 18هزار دلار شروع میشه. رقبای ارزشمندی مثل کیا ریو و هیوندای اَکسِنت (Hyundai Accent) ، امکانات بیشتری نسبت به یاریس فولآپشن دارند. گذشته از این حرفا، اگر نسبتِ قیمت به امکانات رو درنظر بگیریم، می تونیم نیسان وِرسا سِدان یا میتسوبیشی میراژ (Mitsubishi Mirage) رو بخریم. یاریس ال (L) و ال.ای(LE) با تمام نقاط ضعفششون، گزینهی خوبی برای طرفداران تویوتا به حساب میان که با کمتر از 17 هزار دلار صاحب ماشین صفرکیلومتر میشن. اگر دنبال ارزش بالا، تکنولوژی، فضای بار و رانندگی پویا باشید، بهتره به گزینههای دیگه هم فکر کنین.
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که در مورد این موضوع نظر می دهد.